Nvidia 141GB HBM3e’li GH200 Grace Hopper GPU’yu Tanıttı

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Nvidia, yeni nesil Grace Hopper Superchip platformunun güncellenmiş bir versiyonunu duyurdu. Yeni GH200 Grace Hopper Superchip, yapay zeka ve yüksek performanslı bilgi işlem için HBM3e bellek teknolojisi ile donatıldı. Bu yeni versiyon, 72 çekirdekli Grace CPU ve GH100 Hopper işlem GPU’sunu içeriyor, ancak daha yüksek kapasite ve bant genişliği sunan HBM3e bellek ile güçlendirildi.

GH200 Grace Hopper Superchip, 141 GB HBM3E bellek ile eşleştirilen altı adet 24 GB yığın halinde gelen GH100 işlem GPU’sunu barındırıyor. Ayrıca 480 GB ECC LPDDR5X bellek ile donatılmış 72 çekirdekli Grace CPU da bulunuyor. Bu yeni versiyon, bellek kapasitesini yaklaşık %50 ve bant genişliğini %25’in üzerinde artırarak daha büyük yapay zeka modellerinin çalıştırılmasını ve performans iyileştirmelerini sağlıyor.

Nvidia, GH200 Grace Hopper Superchip’in üretimde olduğunu ve yakında ticari olarak satışa sunulacağını belirtti. Ayrıca HBM3e bellekli GH200 Grace Hopper Superchip’in örneklemelerinin yapıldığını ve 2024’ün ikinci çeyreğinde satışa sunulmasının beklendiğini açıkladı. Bu yeni versiyon, orijinal Grace CPU ve GH100 GPU silikonunu kullandığı için herhangi bir revizyon veya adım gerektirmez.

Nvidia CEO’su Jensen Huang, “Veri merkezlerinin artan yapay zeka talebini karşılamak için özelleştirilmiş hızlandırılmış bilgi işlem platformlarına ihtiyaç duyduğunu” söyledi ve GH200 Grace Hopper Superchip’in bu ihtiyacı olağanüstü bellek teknolojisi, bant genişliği, GPU bağlama yeteneği ve dağıtılabilir sunucu tasarımı ile karşıladığını belirtti.

Nvidia, HBM3e bellekli yeni GH200 Grace Hopper Superchip’in mevcut sunucu tasarımlarıyla tamamen uyumlu olduğunu ve Nvidia’nın MGX sunucu spesifikasyonlarına uygun olduğunu vurguladı. Bu geliştirilmiş platformun daha yüksek performans sunması nedeniyle HBM3’lü orijinal GH200 ile birlikte piyasada var olacağını ve daha yüksek bir fiyatla sunulacağını ifade etti.