2025 Model Volkswagen Golf R Tanıtıldı!

2025 model Volkswagen Golf R, yeni bir versiyon ve artan performansla karşımıza çıkıyor.

Volkswagen’in en çok satan modellerinden biri olan ve Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Golf R, 2025 yılında güç artışı ve küçük estetik değişikliklerle yenilenecek. Ayrıca, gelecek yıl aracın mat ve koyu renklere sahip Black Edition versiyonu da piyasaya sürülecek.

Aracın güç artışı büyük bir değişiklik olmamakla birlikte, 2024 modelde 315 beygir olan motor gücü, 2025 modelde 328 beygire çıkarılmış. Tork ise 420 Nm olarak aynı kalıyor. Araç, yedi ileri çift kavramalı şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulacak, ancak manuel şanzıman seçeneği bulunmayacak.

Küçük ve Gürültülü

Yeni VW Golf R, her açıdan dikkat çekmeyi hedefleyen bir model. “Gürültülü başlatma” özelliği sayesinde, araç çalıştırıldığında 2500 devire kadar çıkarak gürültülü bir egzoz sesiyle çalışıyor. Race sürüş modunda ise turbo devirlerini artırarak gaz ve turbo tepkisini daha belirgin hale getiriyor.

Dış tasarımda, yenilenmiş farlar ve stop lambaları, yeni ızgara ve ön tampon dikkat çekiyor. Ayrıca aydınlatılmış bir amblem de bulunuyor. Black Edition versiyonunda daha koyu süslemeler, amblemler ve far korumalıkları öne çıkıyor. Yeni VW Golf R’da 19 inç alaşım jantlar da tercih edilebiliyor. İç tasarımda ise yeni 12,9 inçlik bilgi-eğlence ekranı ve güncellenmiş bir işletim sistemi bulunuyor. Araçta ayrıca hızlanma verilerini kaydeden G-Metre ve GPS destekli tur zamanlayıcı da yer alıyor.

Yeni Golf R, bu yaz Avrupa’da ön satışa çıkacak ve Avrupa lansmanının ardından küresel pazarlarda satışa sunulacak. Aracın fiyatı ise henüz açıklanmadı.

İlgili haberler

NVIDIA, RTX 5060 VE 5060 Ti Ne Zaman Tanıtılacak?

iPhone’larda Arayan İşletmelerin Logoları Görünecek: Yeni Özellik!

Lenovo, Yeni Akıllı Ev Asistanı AI Buddy’yi Duyurdu