2025 Model Chevrolet Corvette ZR1 Resmen Tanıtıldı!

Chevrolet, 2025 model Corvette ZR1’i resmen tanıttı. Büyüleyici tasarımı ve inanılmaz gücüyle bu otomobil, bugüne kadarki en güçlü Corvette ZR1 olarak tarihe geçti.

Amerikan otomobil devi Chevrolet, ikonik Corvette ZR1 modelini yeniledi. Düzenlenen etkinlikte, 2025 model Corvette ZR1 tanıtıldı. Hem performans hem de tasarım açısından göz kamaştırıcı olan bu otomobil, tüketicileri büyülemeye hazır.

2025 model Chevrolet Corvette ZR1, keskin hatlara sahip bir dış tasarımla geliyor. İnce LED farlar ve devasa bir ızgara açıklığı dikkat çekiyor. Aerodinamiği artırmak için gövdesinde çeşitli havalandırma bölmeleri bulunan ZR1’in arka kısmında büyük bir spoiler yer alıyor. Ayrıca, alt orta kısımda yer alan dört egzoz çıkışı da oldukça etkileyici.

2025 Chevrolet Corvette ZR1

Otomobilin iç tasarımında da etkileyici detaylar mevcut. Sürücü odaklı bir tasarım benimsenmiş ve tam dijital gösterge ekranı ile bilgi-eğlence ekranı sürücüye doğru bakacak şekilde yerleştirilmiş. Orta konsol ise sade tutulmuş, bu da geniş bir yaşam alanı sunuyor.

Kaputun altında ise gerçek bir canavar bulunuyor. 2025 model Chevrolet Corvette ZR1, şimdiye kadar ABD’de üretilmiş en güçlü V8 motorlu otomobil olarak öne çıkıyor. 5.5 litrelik V8 motoru, 1.064 beygir gücü ve 1.122 Nm tork üretiyor. Otomobil, 350 km/s hıza ulaşabiliyor ve sekiz ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanla donatılmış.

Hem coupe hem de cabrio versiyonları bulunan 2025 Corvette ZR1, ağırlığın dengelenmesi için karbonfiber malzemelerle üretilmiş. Resmî açıklamaya göre coupe versiyonun ağırlığı 1.665 kilogram, üstü açık versiyonun ağırlığı ise 1.705 kilogram. Bu veriler, böyle yüksek güçlü bir otomobil için oldukça iyi. Ayrıca, 1960’lı yıllardan sonra ilk kez bölünmüş arka cam kullanıldığı da belirtiliyor.

Chevrolet, 2025 model Corvette ZR1’in fiyatını henüz açıklamadı, ancak otomobilin yaklaşık 150 bin dolar civarında satılması bekleniyor.

İlgili haberler

God of War Ragnarok PC’de Bulmaca İpuçlarını Kapatma Seçeneği Geldi

Krafton, Tango Gameworks’ü Neden Satın Aldı?

Meta CEO’su Zuckerberg, Apple’ın Ürün Stratejisini Eleştirdi