2025 Audi Q6 E-Tron’un İç Mekanı Yayınlandı

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Audi, Temmuz ayında düzenlenen bir sürüş etkinliği sırasında dış tasarımını tanıttıktan sonra, 2025 Q6 e-tron’un iç mekanını da insanlara sundu. Bu özel elektrikli araç, Audi için büyük önem taşıyor, çünkü birkaç nedenle dikkat çekici bir model. Öncelikle, Q6 e-tron, popüler Q5 modeline benzer boyutlara sahip ve Audi’nin elektrikli araç serisi içinde Q4 e-tron ile Q8 e-tron arasında bir noktada konumlanmış. Bunun başarılı bir adım olması için iyi bir temel oluşturuyor. Ayrıca, bu model, Audi’nin Porsche ile birlikte geliştirdiği Premium Platform Electric (PPE) üzerine inşa edilen ve yeni E3 elektronik mimarisini içeren ilk araç.

2025 Audi Q6 E-Tron'un İç Mekanı Yayınlandı

Aracın içinde “dijital sahne” olarak adlandırılan gösterge panelinin dışında sürücü için 11,9 inçlik kavisli bir sanal kokpit ve 14,5 inçlik bir MMI dokunmatik ekran bulunuyor.

Q6 e-tron ayrıca “Hey Audi” ile etkinleştirilen Audi’nin kendi kendine öğrenme yetisine sahip sesli asistanını da içeriyor. Sesli asistan, davranışlarınızla birçok şeyi öğreniyor ve hatta bir avatar edinerek onu bir komut sisteminden çok dijital bir yol arkadaşı hâline getiriyor.

2025 Audi Q6 E-Tron'un İç Mekanı Yayınlandı

Q6 e-tron için isteğe bağlı artırılmış gerçeklik (AR) head-up display (HUD) sunar. Bu HUD, hız, trafik işaretleri ve yardım ve navigasyon simgeleri gibi önemli bilgileri ön cam üzerine yansıtır.

Q6 e-tron’un içindeki en önemli yeniliklerden biri Interaction light (IAL) olarak adlandırılıyor ve iç mekanı ve kokpit boyunca uzanan bir LED şeridi içeriyor. Bu şerit, araç durumu, dinamik dönüş sinyalleri gibi güvenlik göstergeleri ve şarj durumu gibi üç ana işlevi gerçekleştiriyor.