2024 Volkswagen Tiguan Yeni Tasarım Ve Özellikleriyle Tanıtıldı

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

Volkswagen, popüler SUV modeli Tiguan’ın son versiyonunu duyurdu. Yeni nesil Tiguan, bir dizi yeni özellikle birlikte, şarj edilebilir hibrit seçeneğiyle birlikte geliyor.

2024 Volkswagen Tiguan Yeni Tasarım Ve Özellikleriyle Tanıtıldı

Volkswagen’in yeni nesil Tiguan modeli, tasarımıyla ID. modellerine daha yakın bir görünüme sahip. MQB Evo platformunu kullanan bu yeni Tiguan, hem önden çekişli hem de dört çeker versiyonlarıyla sunulacak. Aracın motor seçenekleri oldukça geniş; turbo dizel motorlar (TDI), turbo benzinli motorlar (TSI), hafif hibrit turbo benzinli motorlar (eTSI) ve plug-in hibrit sistemler (eHybrid) gibi farklı seçenekler mevcut.

Yeni Tiguan, iki farklı plug-in hibrit motor seçeneği sunuyor; biri 201 beygirlik (150 kW) diğeri ise 268 beygirlik (200 kW). Bu hibrit sistemiyle 100 kilometrelik sadece elektrikli bir menzil sunuyor ve hem AC hem de DC şarj desteğiyle geliyor.

Motor yelpazesi, 1.5 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motorla başlıyor ve 48 volt lityum-iyon batarya desteğiyle hafif hibrit özelliği sunuyor. Daha güçlü bir seçenek olarak ise 2.0 litrelik dört silindirli motor, hem dizel hem de benzinli versiyonlarında 201 beygir (150 kW) veya 262 beygir (195 kW) güç sunuyor.

İç mekanda da büyük değişiklikler mevcut. 15 inçlik büyük bir bilgi-eğlence ekranı ve 10,25 inçlik yeni bir dijital gösterge ekranı ile karşılanıyoruz. Vites kolu artık direksiyonun arkasında, ID modellerinde olduğu gibi.

Yeni Tiguan’ın uzunluğu yaklaşık olarak üç santimetre arttı, ancak yükseklik, genişlik ve dingil mesafesi önceki modele benzer. Bagaj kapasitesi ise 37 litre artarak 652 litreye çıktı.

2024 yılında Avrupa’da satışa sunulacak olan yeni Tiguan’ın, Türkiye’ye yılın ikinci çeyreğinde gelmesi bekleniyor. Bu güncellenmiş versiyonun heyecan verici özellikleri ve geniş motor seçenekleriyle dikkat çekeceği kesin gibi görünüyor.