2024 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün? İşte Bayram Tarihleri

Çağlar Enes Sezgün
A+A-
Reset

2024 Kurban Bayramı tarihi Diyanet tarafından açıklandı. Bayram tatili kaç gün olacak? İşte bayram tarihleri ve tatil planları.

Selam sevgili okurlarımız, bugün sizlere 2024 Kurban Bayramı tatili ile ilgili bilgiler vereceğiz. Kurban Bayramı, İslam dininin en önemli bayramlarından biridir. Bu bayramda Müslümanlar, Allah’a yakınlaşmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için kurban keserler. Kurban Bayramı, her yıl Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. günü başlar ve 4 gün sürer. Arefe günü ise bayramdan bir gün önce olur.

2024 yılında Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. Buna göre 15 Haziran Cumartesi günü arefe günü olurken, 16 Haziran 2024 Pazar günü Kurban Bayramı’nın 1. günü olacak. Toplamda 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı 17 Haziran 2024 Pazartesi, 18 Haziran 2024 Salı ve 20 Haziran 2024 Çarşamba günleri de devam edecek

Peki, 2024 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bu sorunun cevabı henüz net değil. Arefe günü cumartesi gününe, bayramın birinci günü ise pazar gününe denk geliyor. Bu durumda resmi tatil 3 gün olacak. Ancak hükümet, bayram tatilini uzatma kararı alabilir. Eğer bayram tatili 9 güne çıkarılırsa, 14 Haziran Cuma günü tatil başlayacak ve 23 Haziran Pazar günü sona erecek. Bu da yaz aylarında uzun bir tatil fırsatı demek.

2024 Kurban Bayramı tatili ile ilgili kesin karar verilene kadar, siz de tatil planlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Kurban Bayramı, hem aile ve dostlarla bir araya gelmek, hem de farklı yerleri gezip görmek için güzel bir fırsat. Ülkemizde ve yurt dışında birçok tatil seçeneği bulunuyor. İster deniz kenarında, ister dağ başında, ister şehir merkezinde, isterseniz de kültür turu yapabilirsiniz. Tatil planlarınızı yaparken, bütçenize, zevkinize ve vaktinize uygun olanı seçmeye özen gösterin. Ayrıca tatil için erken rezervasyon yaparsanız, hem daha uygun fiyatlar bulabilir, hem de yer sorunu yaşamazsınız.

2024 Kurban Bayramı tatili ile ilgili son gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz. Sizlere keyifli ve huzurlu bir bayram diliyoruz.