1000 TL Altı Alınabilecek En İyi 5 Mekanik Klavye!

Mekanik klavyeler, bilgisayar kullanıcıları arasında popülerlik kazanan ve hızlı, doğru ve keyifli bir yazma deneyimi sunan klavye türleridir. Geleneksel membran klavyelere kıyasla mekanik klavyeler, her tuş için ayrı bir fiziksel anahtar kullanır. Bu anahtarlar, tuşlara basıldığında belirgin bir tıklama sesi ve geri bildirim hissi sağlar.

Mekanik klavyelerin birçok avantajı vardır. İlk olarak, daha dayanıklıdırlar. Mekanik anahtarlar genellikle milyonlarca basmaya dayanacak şekilde tasarlanır, bu da uzun ömürlü bir klavye deneyimi sunar. Ayrıca, bir tuşa bastığınızda sağladıkları geri bildirim sayesinde yanlış basmaları önlemek daha kolaydır, böylece yazma hatalarını en aza indirirler.

Bir başka avantajı da kişiselleştirme seçenekleridir. Mekanik klavyelerde, farklı anahtar tipleri ve hissiyatlarının yanı sıra tuşların farklı renklerde veya desenlerde olması gibi çeşitli seçenekler vardır. Bu, kullanıcıların tercihlerine ve ihtiyaçlarına göre klavyeyi özelleştirebilmelerini sağlar.

Mekanik klavye alırken dikkat edilmesi gerekenler

Her klavyede olduğu gibi mekanik klavyelerde de ilk göz önüne alacağınız nokta tasarım olacaktır. Estetik görüntünün yanı sıra ürünün ergonomisi oldukça önemlidir. Ayrıca klavye boyutuna da karar vermeniz gerekecektir. Kullanım alanınız dar değilse tam boyutlu modeller size avantaj sağlayacaktır ancak alandan tasarruf etmek istediğinizde kompakt seçeneklere yönelebilirsiniz.

Diğer yandan RGB aydınlatma, ergonomik tasarımı destekleyen bilek desteği gibi unsurlara da dikkat etmeniz gerekiyor.

1.000 TL altı en iyi mekanik klavyeler

Derlediğimiz listede fiyat performansıyla iddialı modellere yer vermeye özen gösterdik. Dilerseniz lafı uzatmadan belirlediğimiz modeller detaylarına bakalım.

1-YINDIAO T8

Derlememizdeki kompakt modellerden YINDIAO T8, kablolu bir bağlantıya sahip 18 adede kadar RGB arkadan aydınlatmalı efekti bulunuyor. Klavyede Blue Switch ve USB-C kablosu kullanılmaktadır.

2023 Güncel Fiyatı 709 TL’dir

2-Redragon K631 Pro

Redragon K631 Pro, kablolu ve kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Hem oyun hem de yazı için uygun olan klavye, 50 milyon tuş vuruş ömrüne sahip ve Vibrant Groovy RGB aydınlatma kullanılmakta.

2023 Güncel Fiyatı 737 TL’dir

3-HyperX Alloy MKW100

Oyunculara yönelik ürünleriyle popüler olan HyperX, mekanik klavye tarafında da iddialı modellerle karşımıza çıkıyor. Her Tuşa Özel RGB Aydınlatma, Dayanıklı Alüminyum Kasa ve Ayrılabilir Bileklik bulunuyor ağırlığı ise 0.99 kg

2023 Güncel Fiyatı 990 TL’dir

4-Rampage KB-R135 PARVUS

1.000 TL altı en iyi mekanik klavyeler listemizdeki ürünler arasında Rampage KB-R135 PARVUS da yer alıyor. Kompakt tasarımlı klavye, size alandan tasarruf etme şansı sunarken, RGB aydınlatmasıyla da dikkat çekiyor.

2023 Güncel Fiyatı 999 TL’dir

5-Rampage KB-RX63

Rampage‘nin oyuncu odaklı ürünlerinin yer aldığı klavye serisinden bu ürün 1.000 TL altı en iyi mekanik klavyeler listemizde mevcut bu ürün Mini Oyuncu Klavyesi olarak geçmekte ve ağırlığı tam 490g olmaktadır.

2023 Güncel Fiyatı 789 TL’dir

İlgili haberler

Samsung’un 6 Yıl Güncelleme Alacağı Cihaz Ortaya Çıktı

Asus, Yapay Zekâ Destekli ZenBook 14 Air’i Tanıttı

Intel, Foundry İş Birimini Bağımsız Hale Getiriyor